Китайският производител Great Wall Motor Co. ще предлага на европейския пазар хечбека Voleex, като през първата половина на следващата година ще изнася колите за Италия, а по-късно ще глобява модела в България, като ще го продава и у нас.

Така е заявил пред Automotive News Europe Роджър Гао, мениждър на международния отдел на компанията. Според думите му Great Wall ще започне да сглобява коли в Ловеч през първата половина на 2011 г. Първоначално там ще правят автомобили само за нашия пазар.
Voleex e хечбек с 1.5-литров бензинов двигател. Засега Италия е единствената европейска страна, където Great Wall предлага продукцията си.
Близо 50 000 коли е изнесла компанията през първите единадесет месеца от годината. Основните пазари на марката са Русия и Югоизточна Азия.
В момента сглобяват автомобили Great Wall от внесени части във фабрики в Русия, Виетнам, Индонезия, Иран и Египет. През следващата година китайският производител ще отвори втори завод в Русия, а по-късно и във Филипините и Малайзия.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили