Изцяло електрическият луксозен SUV Faraday Future FF 91 ще влезе в производство през март, като доставките трябва да започнат в края на април.
Съобщението идва след множество отлагания, продажбата на централата на фирмата, спад в цената на фондовия пазар и смяна на ръководството.

Faraday каза, че е успял да получи финансиране от 135 милиона долара, което ще му позволи да започне производството на FF 91 почти шест години след представянето му.

Автомобилният производител, който продаде централата си през 2020 г. и нае фабрика в Ханфорд, Калифорния, планираше да произвежда до 30 000 FF 91 годишно, но предишни доклади показват, че са направени само 401 предварителни поръчки.

Освен това компанията не уточни колко коли ще произведе, след като започне производството.

Независимо от това, Faraday Future FF 91 е впечатляващ изцяло електрически автомобил. Интериорът е луксозен, с 11 екрана, система за лицево разпознаване и според някои дори "прекалено технологичен".

Моделът има 1050 конски сили и укорява от 0 до 100 км/ч за 2,39 секунди. С едно зареждане на батерията могат да се изминат 600 километра.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили