Опитите за привличане на ентусиасти на открито с маркови велосипеди не са нов подход за производителите на автомобили. Германските автомобилни марки някога са произвеждали велосипеди. Сега обаче пътят е в обратна посока. С оглед на прехода към електрическо задвижване, велосипедите все по-често получават електромотори и батерии. Под марката Hummer EV ще се предлага електрически байк с повишена проходимост.

Както обяснява The Verge, в този случай General Motors няма да произвежда сам електрически велосипеди, а за сътрудничество е привлечена американската компания Recon, която вече има опит в производството на такъв транспорт за нуждите на полицейските части. Hummer EV ще има широки гуми и два електрически мотора, монтирани в главините, с обща мощност до 2400 W и въртящ момент до 80 Нм всеки.

Велосипедът може да развие скорост до 45 км/ч., като работи в режим на задвижване на всички колела, задвижване на предните колела или задвижване на задните колела. Произведената от LG 48-волтова тягова батерия е с капацитет 17 Ah или 21 Ah.

Хидравличните спирачки с четири бутала са отговорни за спирането на байка, скоростите са дело на Shimano, а предното окачване е регулируемо. Ще можете да закупите този електрически велосипед на специален уебсайт или от дилърите на GM за 3999 щ. долара. Може да е малко скъп за велосипед, но е в пъти по-евтин от самия SUV Hummer EV, с който автомобилът споделя името си.