Компанията иска не само да смогне с производството му, но и да запази ексклузивния характер на Purosangue. Lamborghini Urus най-накрая има подходящ пряк конкурент под формата на новото Ferrari Purosangue.

Вижте как изглежда моделът >> >> >>

Моделът с четири врати и четири места от Маранело дебютира вчера и изглежда, че вече се радва на огромно търсене от бъдещите клиенти. Толкова много, че Ferrari може да бъде принудена скоро да затвори книгите за поръчки. Оценките показват, че търсенето надхвърля това, което Ferrari е очаквало и това, което може да достави в краткосрочен план.

„Рискуваме да не успеем да задоволим търсенето и може би ще трябва да затворим приемането на поръчки много скоро“, заяви търговския и маркетинг мениджър на автомобилния производител, Енрико Галиера, пред Automotive News.

Максимумът на производството на Ferrari Purosangue е 3000 бройки на година. Планът обаче е да се произведат максимум 15 000 единици. Ferrari започна да получава първите предварителни поръчки за Purosangue още през септември 2018 г., когато беше направено първоначалното съобщение за модела. Когато беше потвърдено, че Purosangue ще получи V12 двигател, предварителните поръчки „експлодират“.

Моделът се задвижва от 6.5-литров V12 двигател с 715 к.с. и 715 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,3 секунди, а максималната скорост е 310 км/ч.

Моделът има множество иновативни системи. Окачването може да понижи пътния просвет при необходимост, а системата за движение на всички колела прави моделът по-практичен, въпреки доста спортния му вид.

Цената на Ferrari Purosangue започва от 400 000 долара.