Новината дойде от изпълнителния директор на компанията Робърт Скаринг, който добави няколко снимки от зимните пътища на Нова Зеландия към съобщението.

По време на първоначалното им обявяване електрическите пикапи R1T и електрическите кросоувъри R1S се предлагаха единствено във версия със задвижване на четирите колела - по едно на всяко колело. Тази схема позволи подобрено управление чрез система за контрол на вектора на сцеплението и необичайни каскади - обръщане на място като танк, но значително увеличи цената на моделите.

Финансовите проблеми и грешките при увеличаване на производството карат Rivian да се замисли за по-евтина версия на своите електрически автомобили. Те бяха официално представени още през март, като бе обявено, че "двумоторният" R1T/R1S ще получи нов електрически двигател със собствена конструкция – Enduro, подобни на тези, които се поставят на минивановете за доставка на Amazon.

В резултат на това в момента най-евтиният пикап Rivian R1T струва 67 500 щ. долара, версия Explore Package, Dual-Motor AWD и стандартна батерия за пробег от 415 километра. От друга страна, най-евтиният кросоувър Rivian R1S ще струва 72 500 щ. долара за подобна конфигурация. Най-евтините версии с четири двигатели струват съответно 79 500 и 84 500 щ. долара. Като се има предвид, че според новите правила отстъпката от 7500 щ. долара за закупуване на електромобил в САЩ се прилага само за модели на стойност под 80 000 щ. долара, решението за намаляване на цената е съвсем очаквано.

Rivian планира да произведе около 25 000 електрически автомобила до края на тази година, въпреки че вече има над 70 000 предварителни поръчки.