Tesla разчита да възстанови нормалния обем на производството си в Шанхай към средата на май след сериозното му намаляване заради локдауна в мегаполиса.
Това съобщи днес местното бизнес издание "Ицай глоубъл", цитирано от ТАСС, позовавайки се на източник.

"Тесла" бе принудена да спре работа в завода си в Шанхай на 28 март. На 19 април производственият процес е бил възстановен, въпреки че обемът му все още не достигнал предпандемичното си равнище и е едва една трета от нормалното ниво. През април от поточните линии са излезли едва 10 000 електромобила.

Все още изоставаме от поръчките, които не са изпълнени и доставени, поради това в момента основният ни приоритет е увеличението на производствените мощности, цитира източника изданието.

В шанхайския завод се сглобяват седанът "Модел 3" (Model 3) и кросоувърът "Модел Уай" (Model Y) от октомври 2020 година. "Модел 3" се изнася в Дания, Швейцария, Швеция, Испания, Нидерландия и Норвегия. През 2021 година в този завод са били произведени 484 000 електрически автомобила, което е увеличение с 235 на сто на годишна основа.

В началото на май в медиите се появи информация за плановете на "Тесла" да построи още един завод за сглобяване на електрически автомобили в Шанхай, който ще бъде разположен недалеч от вече работещия завод на компанията в зона за свободна търговия. Идеята е там да се произвеждат около 450 000 електрически автомобила годишно "Модел 3" и "Модел Уай". След като новият завод влезе в експлоатация, компанията ще увеличи броя на произведените в Шанхай автомобили до 1 милион единици годишно. Засега няма информация за срока на строителството, отбелязва ТАСС.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Tesla


Нови автомобили