Първият модел на Renault, който се движи на платформата CMF-CD от трето поколение ще замени Kadjar и носи серия от новости.

Най-очевидни са помените в дизайн, като компактният кросоувър приема свеж външен вид и идва с високотехнологична кабина, представляваща значително отклонение от модела, който заменя.

Austral е дълъг 4,51 метра, широк 1,83 метра и висок 1,62 метра, с междуосие от 2,67 метра. Това го прави малко по-дълъг и по-висок от предшественика си, като същевременно е малко по-тесен.

Товарният капацитет варира от 500 до 575 литра в зависимост от това дали автомобилът има фиксирана или плъзгаща се задна пейка.

Мощността се осигурява от 1,2-литров трицилиндров двигател с турбокомпресор, оборудван с мека хибридна технология, описана като "истинска алтернатива на дизела". В комплекта има електромотор и 48V литиево-йонната батерия.

Renault казва, че разходът на гориво е до 5,3 литра/100 км.

По-нагоре откриваме 1,2-литров хибрид, разработен съвместно с Mercedes-Benz, той работи заедно с 12V литиево-йонна батерия, стартер и шестстепенна ръчна или автоматична скоростна кутия X-Tronic. Мощността е 140 к.с., а разходът - 6,2 литра/100 км.

Гамата завършва с пълен хибрид, базиран на 1,2-литров агрегат. Предлагат се версии със 160 к.с. и 200 к.с., като разходът е около 4,6 литра на 100 километра.