За камуфлажа на Austral, Renault залага на силния контраст на черното и бялото, на различните мащаби, както и на перспектива, за да подчертае контраста. Флуоресцентният цвят увеличава цялостното въздействие на пътя.

Покритието на автомобила далеч не е един-единствен стандартен стикер, а е направено от отделни секции, всяка персонално изработена така, че да пасне идеално на съответните сегменти на каросерията, след което е събрана като гигантски пъзел. Секциите са напаснати спрямо реалните форми на новото Renault Austral посредством 3D модел на автомобила.

Шарките са дребни отпред и се уголемяват по протежение на автомобила. Решетката и светлинните подписи, особено този отзад, са замъглени. Наслагането на гланцови елементи върху матова рамка внася изтънченост на цялото произведение.

Колажът, наподобяващ парчета от пъзел, изисква изключително внимание към детайла, за да не се повреди каросерията, както при изрязване, така и при поставяне на стикера. Всичко трябва да бъде перфектно, за да може художественият дизайн да представи правилно новото Renault Austral и автомобилът да издигне изкуството.

Отвъд камуфлажа, знаем че новият френски SUV ще има изцяло хибридна двигателна гама предлагаща избор между два варианта. С електромотор ще бъде комбиниран 1,2- или 1,3-литров бензинов двигател. Очаква се и напълно електрифицирана версия, стъпваща на системите в Nissan Ariya.