Tesla отново отложи пускането на своя електрически пикап Cybertruck за следващата година, според информация на Reuters. Съобщава се, че компанията за електрически превозни средства ще започне производството му до края на първото тримесечие на 2023 г., вместо тази година.

От Tesla все още не са обявили забавянето официално. Още през ноември обаче изпълнителният директор на компанията Илон Мъск сподели, че се бори с „кошмара на веригата за доставки“. Той заяви, че ще даде повече подробности за бъдещето на Cybertruck на 26 януари, когато ще бъде представен и новият финансов отчет на Tesla.

Според източник на Reuters, компанията ще започне с ограничено производство на пикапа в началото. Припомняме, че Мъск представи Cybertruck на голямо събитие през 2019 година. Тогава той каза, че превозното средство ще се появи на пазара още в края на 2021 година. От този момент досега обаче се случиха няколко забавяния, които вече не изненадват потребителите особено много.

Проблемите с веригата за доставки и недостигът на компоненти, причинени от пандемията от Covid-19, вероятно също са допринесли за забавянето, ако информацията на Reuters се окаже вярна. Недостигът на чипове в глобален мащаб също е доста сериозен проблем. Официална позиция по темата се очаква до края на този месец.