Концернът General Motors се обърна към собствениците на Chevrolet Bolt с молба да паркират своите електромобили най-малка на 15 метра от други коли. Както съобщава Bloomberg, препоръката се дължи на опасността от самозапалване на хечбека с нулеви вредни емисии, предава факти.бг.

Само в последните дни на територията на САЩ бяха регистрирани няколко случая на самозапалване на електрическия модел. Последния случай с изгорял Chevrolet Bolt е от 13 септември, когато избухва в гаража на частен дом. Причината се оказва именно произведената през 2019 година електрическа кола.

Още преди идването на пожарникарите собствениците на къщата са успели да изкарат горящата машина от гаража. Въпреки това, огънят е успял да повреди пикап Dodge Ram, който е бил паркиран до електромобила.

Още през август GM обяви, че ще проведе сервизна акция за Chevrolet Bolt. Тогава от концерна обявиха, че тя ще засегне всички машини от модела по света. Според агенция Associated Press, проблемът е в батерията, която трябва да бъде заменена.