Японският производител Toyota разширява гамата на един от най-популярните си модели - RAV4, с нова ниво на оборудване. То се казва RAV4 Adventure, като неговата идея е да „увеличи привлекателността на модела като автентичен SUV и да подчертае духа Go Anywhere с отличителен и здрав дизайн, показващ, че е готов за живот на открито“, предава Automedia.

От компанията допълниха, че новата модификация също така показва основните промени, които ще бъдат наложени при стандартния кросоувър през 2022 година. Версията RAV4 Adventure получава черна радиаторна решетка, която трябва да има по-силно визуално въздействие. Логото на марката се премества от предния ръб на капака, нови са още черните рамки на фаровете за мъгла и сребристо оцветеното дъно.

Toyota разширява калниците на кросоувъра, който получава нови 19-цолови алуминиеви джанти с матово сиво покритие. В задната част също има допълнителна защита на каросерията, като за тази версия ще се предлага двуцветна боя. Каросерията е боядисана в цвят „Urban Khaki", а покривът, А -колоните и задният спойлер - в „Dynamic Grey", с който отдава почит към характерния покрив на класическата Toyota FJ40 Land Cruiser.

Други промени, които моделът RAV4 ще получи за бъдеще, са нови LED-фарове с оптика на проектора и LED-фарове за мъгла, а също така и нови 10-спицеви джанти. В интериора се залага на повече комфорт и удобство с ново LED-осветление, електрическо регулиране на предните седалки и нови USB-C портове за зареждане на телефони и други устройства по време на пътуване.

Интериорът на версията Adventure получава специален дизайн на тапицериите на седалките, който съчетава гладка, черна синтетична кожа с оранжеви шевове на облегалката и подглавниците.

Задвижването на RAV4 Adventure е поверено на хибридна система, в която влизат 2,5-литров бензинов двигател на предната ос и електромотор на задната ос. Съвкупната мощност е 222 к.с., като този кросоувър може да тегли до 1650 кг. Продажбите на новата версия в Европа стартират през първото тримесечие на 2022 година, като от Toyota все още не са обявили цени.