Купувачите ще избират между двигатели със 130 и 218 конски сили.
Пазарът на електромобили ще се сдобие с ново попълнение – това е напълно електрическа версия на Renault Megane. Производителят описва Megane E-TECH Electric като хардуерна платформа с най-актуалния софтуер и оптимизирана свързаност за нови изживявания, предава technews.bg.

Megane E-TECH Electric, подобно на смартфон, се вписва безпроблемно в дигиталната екосистема на потребителя. Това е високотехнологичен автомобил, който винаги е готов за работа, благодарение на новия дисплей OpenR и новата мултимедийна система OpenR Link, разработена съвместно с Google на база Android Automotive и с приложения като Google Асистент, Google Maps и Google Play. А процесорът е от Qualcomm.

Изцяло новият Megane E-TECH Electric ще се предлага в шест атрактивни цвята. За повече индивидуалност, моделът може да има двуцветна версия с 30 възможни комбинации.

Други отличителни черти са топлият титанов цвят на предната и задната броня и страничните вентилационни отвори. Това придава на Megane E-TECH Electric характер и спортен дух. Колата е оборудвана с 20-инчови джанти (18 инча за моделите от начално ниво) с новото лого на Renault.

Това е първият от осемте нови електромобила, които Renault обещава да представи до 2025 г. Колата има екрани с диагонал 9 или 12 инча, комбиниран в един извит черен панел с 12,3-инчов цифров дисплей.

Megane E-Tech Electric е кросоувър с дължина 4210 мм, ширина 1780 мм и височина 1500 мм. Батерията с дебелина 110 мм е с 40% по -тънка от тази на Zoe. Центърът на тежестта на автомобила е с 90 мм по-нисък отколкото при ДВГ хечбека Megane.

На купувачите ще бъдат предложени двигатели със 130 и 218 конски сили с въртящ момент съответно 250 и 300 Нм. По-старшата версия ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,4 секунди. Батериите с капацитет 40 и 60 кВтч ще осигурят пробег съответно 300 или 470 км.

Ако 8 години след покупката остатъчният капацитет на батерията е по-малък от 70%, производителят ще я смени безплатно. Автомобилът поддържа постояннотоково зареждане с мощност до 130 кВ. Електрическата кола поддържа четири режима на регенеративно спиране и четири режима на шофиране.

Производството на Renault Megane E-Tech Electric ще започне в началото на 2022 г. Цените все още не са обявени от производителя.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Renault


Нови автомобили