Германският производител Mercedes се подготвя за представянето на нова гама продукти, която ще е различна от всичко, видяно досега в историята на марката. Тя ще включва хибридни модели и електромобили, но един от най-важните автомобили в нея е новото поколение на кросоувъра GLC, съобщава сайтът AutoExpress, цитиран от Automedia.

Британското издание публикува и свое виждане за външния вид на автомобила, който ще се появи на пазара през 2022 година. Към момента около 43% от продажбите на Mercedes в световен мащаб се падат на SUV-автомобили и това кара шефовете на компанията да разчитат толкова много на кросоувъра, който се конкурира с Audi Q5 и BMW X3.

Новият GLC ще бъде последното поколение на модела с двигател с вътрешно горене, като в основата му е платфолмата Modular Rear Architecture 2 (MRA2), която е споделена с новите седани C- и S-Class. Кросоувърът ще получи 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, подпомагани от 48-волтова хибридна система. Ще има и нов зареждащ се хибрид (plug-in), който ще бъде по-мощен от сегашната версия GLC 300.

Моделът ще получи и напълно преработен интериор, който донякъде ще повтаря този на новото поколение на C-Class. Съответно, основна роля в него ще играе най-новата информационно-развлекателна система MBUX.

Плановете на Mercedes-Benz предвиждат излизането на 19 нови модели до 2024 година. Първите от тях ще бъдат представени на автосалона в Мюнхен, стартиращ след малко повече от седмица.