Спазването на строг график за поддръжка на автомобила не гарантира дълголетието му, но със сигурност не вреди. Редовната смяна на масло и на други консумативи могат да помогнат за удължаване на живота на превозното средство и съответно за постигане на огромен пробег, предава Automedia.

Едно от доказателствата за това е тази Honda CRX Si от 1991 година, чийто пробег е над милион мили (1,6 млн километра). Тя е собственост на дилър на японската марка в Тампа Бей (Флорида), като е изложена в салона на търговеца.

Машината попада при дилъра през 2015 година, като по това време нейният пробег е 1 002 473 мили. Стикер на предното стъкло показва, че колата е навъртяла още една миля. Това е изумително разстояние, което се равнява на преминаването от Земята до Луната и обратно два пъти.

Автомобилът все още има оригиналния си интериор, въпреки че предишният собственик е боядисал каросерията преди 9 години. Според дилъра, колата все още е с оригиналните си двигател и трансмисия - 1,6-литров със 105 к.с. и 5-степенна механична скоростна кутия.

Дилърът от Тампа няма намерение да продава колата, а да я показва като напомняне, че не е нужно да се отървете от кола, само защото е навъртяла огромен пробег.