Екипът на испанското издание km77 подложи на Ford Puma ST на "Лосовия тест", при който се имитира появата на голяма препятствие на пътя и неговото безпроблемно заобикаляне. Спортният кросоувър, изграден на базата на Fiesta ST, даде изненадващи за мнозина резултати, предава Automedia.

При първия опит - със скорост на влизане от 79 км/ч, което е с 2 км/ч над минималния стандарт за покриване на теста, кросоувърът закачи един от конусите. При следващото си преминаване - с 81 км/ч в нормален режим, Puma ST успя да се справи с изпитанието.

Постигнатият резултат поставя спортния кросоувър пред модели като Porsche Taycan Turbo S, Toyota Supra и Mercedes-AMG A45 S, които се справиха с теста съответно със 78, 77 и 77 км/ч. Да не говорим, че новият Mercedes-Benz S-Class постигна само разочароващите74 км/ч.

С постижението си Ford Puma ST се доближава до Kia Stinger (82 км/ч), Tesla Model 3 (83 км/ч) и Ford Focus Mk4 (83 км/ч). Тестващите автомобили отбелязаха, че кросоувърът разполага с много отзивчива система за управление, както и с отлично сцепление, осигурено от гуми Michelin Pilot Sport 4S с размери 225/40R19 Michelin Pilot Sport 4S.