През последните няколко месеца Mercedes-Benz активно тества най-екстремната версия на новото поколение на G-Class. Тази модификация ще получи името 4x4², като прототип на всъдехода беше заснет на различни места в Европа, предава Autoclub.

Последните снимки са направени в близост до „Нюрбургринг“, където Mercedes-Benz има собствен център за изпитания. На тях прототипът на модела е без почти никакъв камуфлаж, ако се изключи черното фолио върху разширителите на калниците и на закрепването на задното колело.

Приемникът на оригиналния Mercedes-Benz G 500 4x4², произвеждан от 2015 до 2017 година, запазва конструкцията си портални мостове, разширените калници, специалното окачване с двойни стойки на всяко колела и някои други атрибути. Машината е боядисана в типичния за военни автомобили цвят, за да бъде подчертана връзката с оригиналния „Гелендваген“.

Все още не е ясно, на какъв двигател ще разчита най-проходимата G-Class. Със сигурност може да се потвърди, че V8 двигателят ще бъде запазен, но не се знае какво ще бъде неговата мощност. При предишното поколение той развиваше 422 к.с. - колкото и на стандартната G-Class, но не е изключено новият 4x4² да получи битурбо-моторът с 585 к.с., поставя на актуалния G 63 AMG.

Ако се съди по информацията, премиерата на всъдехода ще се състои съвсем скоро. Моделът обаче не е включен в списъка с дебютанти, които концернът Daimler ще представи на автомобилното изложение в Мюнхен през септември.