Ако стандартните BMW M3 и M4 не могат да впечатлят някого със своите характеристики, то баварският производител готви изненада. По информация на изданието Bimmerpost, компанията съвсем скоро ще пусне на пазара още по-високоефективни версии на двата модела, предава Automedia.

Двата автомобила ще носят имената BMW M3 CSL и M4 CS, като в основата им ще бъдат вече добре познатите M3 и M4. Седанът и купето ще имат задвижване на четирите колела, както и 3,0-литров туин-турбо мотор с 6 цилиндъра. В стандартния вариант той развива 480 к.с., а във версиите Competition – 510 к.с.

За тези, на които подобна мощност им се струва недостатъчна, BMW ще предложи увеличение до 550 к.с., като моторът ще може да се комбинира единствено с автоматична скоростна кутия. Това може и да разочарова тези, които са на мнение, че ръчните скорости са по-подходящи за подобни автомобил.

Освен увеличена мощност бъдещите BMW M3 CSL и BMW M4 CS ще предлагат и намалено тегло благодарение на факта, че голяма част от елементите по каросерията ще бъдат от въглеродни влакна. Предлаганите като опция досега фарове BMW M и състезателни седалки ще влязат в стандартното оборудване на двата модела.