Новото поколение на флагмана на BMW – луксозният седан 7-Series, ще излезе на пазара през 2023 година, като тестовите прототипи на модела вече бяха заснети по пътищата на Германия. От тях може да се добие малка представа за външния вид на автомобила, но някои дизайнери вече предлагат свое виждане за това, предава Automedia.

Още при фейслифта на сегашната генерация става ясно, че 7-Series ще следва стила с масивна решетка на радиатора, който ще бъде продължен и при новия модел. Седанът ще получи по-тънки фарове с LED и лазерни светлини, което ще позволи на дизайнерите да променят още повече външността на автомобила.

Твърди си, че разработката на лимузината е започната от вече бившия главен дизайнер на BMW - Йозеф Кабан. Сега неговият наследник Домагой Дукец ще има тежката задача да избере най-добрите идеи и да ги материализира в един нов автомобил, който трябва да следва стила на предшественика си, но едновременно с това да покаже и нещо напълно нова на света.

Показаните тук изображения са на независимия художник BMW43 и илюстрират неговото виждане за новата „седмица“. Благодарение на напредъка на LED-технологиите, машината е с малки и тесни светлини, в това число и фарове за мъгла, като явно времето ще реши, дали този подход е правилен или не.

По-важното е, че новото BMW 7-Series да първи път ще се предлага в изцяло електрическа версия, която ще бъде отговорът на баварците на Mercedes-Benz EQS. Очаква се, че i7 M60, както ще се казва седанът на ток, ще получи задвижваща система с мощност 700 к.с. Той ще бъде оборудван с батерията с капацитет 120 кВт/ч, както и с автопилот от трето ниво.