Ето най-после поглед върху автомобила, с който корейската Genesis възнамерява да атакува европейския пазар и да се бори с голямата гигантска тройка - Mercedes, BMW и Audi - на техен собствен терен. Това все още не са официални снимки на бъдещата лимузина G90, а само рендър на базата на шпионски фотографии, напрамен от корейския YouTube канал Gotcha Cars. Но повечето експерти смятат, че визуализацията е максимално близка до серийната кола, която ще дебютира в Южна Корея наесен, предава Automedia.

Genesis се отдели от Hyundai като премиум марка на корейския гигант, и от това лято ще открие първите си официални дилърства в Европа, като започне от Германия, Швейцария и Великобритания. Корейците разчитат най-много именно на G90, която има амбицията да мери сили с Mercedes S-class, BMW Серия 7 и Audi А8.

От рендъра си личат характерната вече за Genesis гигантска предна решетка и доста специфичните два реда светодиодни светлини, които я обрамчват. Иначе като пропорции това е типична представителна лимузина.

По всяка вероятност новото поколение ще се раздели с 5-литровия V8, който задвижва сегашната, недостъпна в Европа кола. Вместо това върхов агрегат ще е 3.5-литровият V6 с максимална мощност някъде около 380 конски сили.