Възроденият GTV става новият технологичен флагман на марката.
Италианският производител Alfa Romeo ще възроди един от легендарните си модели GTV във формата на електрическо купе, което ще оглави гамата на марката, съобщава изданието Autocar.

Плановете на компанията предвиждат именно купето с 4 врати да се разположи на върха на гамата от модели на Alfa Romeo. Тя ще включва 3 кросоувъра, седан, супермини и Spider, които трябва да бъдат на пазара най-късно до 2026 година, предава Automedia.

Проектът за електрическо купе вече е представен пред шефа на компанията Жан-Филип Импарато, който признава, че е заинтригуван, но все още не е взел крайна решение. Идеята е GTV да се предлага и с конвенционално задвижване, като така моделът ще може да се конкурира както с BMW 4-Series Gran Coupe, така и с BMW i4.

Названието GTV се използва от редица различни купета на Alfa Romeo през годините, като последното беше с 2+2 места и се произвеждаше през периода 1995-2005 година. Първоначално се планираше, този модел да бъде възроден във вариант с двигатели с вътрешно горене, но в крайна сметка ръководството на Alfa Romeo се отказа.

В същото време именно под ръководството на Жан-Филип Импарато френската марка Peugeot създаде концептуалното електрическо купе e-Legend, което е вдъхновено от модела 504. В крайна сметка неговото излизане в серийно производство беше отхвърлено, но пък подобен модел идеално би подхождал на гамата на Alfa Romeo, която спешно се нуждае от разширяване.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Alfa Romeo


Нови автомобили