Последното попълнение в семейството на Toyota Corolla е кросоувърът Corolla Cross, но това не означава, че компанията се отказва от седаните.
Представител на японския производител заяви, че марката ще продължи да залага на седани, въпреки че потребителите купуват все повече всъдеходи и SUV-модели.

"Инвестирането в седани е добро решение в дългосрочен план, тъй като за тях все още има голям пазар. През последните години продажбите им наистина спаднаха, но сега вече се стабилизират", коментира представител на Toyota.

В компанията смятат да се възползват от действията на основните си конкуренти на пазара, които масово се отказват от седаните. Chevrolet, например, спря производството на Cruze и Impala, а Ford направи същото с Fusion. Само преди дни Mazda обяви, че спира продажбите на Mazda6 в Северна Америка и така на пазара се отваря още място за автомобили от този клас.

От Toyota все пак уточниха, че вероятно ще има промени в портфолиото от седани, които марката предлага. В компанията са убедени, че по света все още има много хора, които не се интересуват от закупуване на кросоувъри и са готови да им предложат продукт, който да ги привлече.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Toyota


Нови автомобили