Новият, преработен модел ще бъде вторият PHEV в гамата на Mitsubishi, отбелязващ отдадеността и инвестицията на компанията в технологията PHEV.

Eclipse Cross е кросоувър SUV, който носи уникален стил и динамични характеристики. Пуснат на пазара по време на 100-годишнината на MITUSBISHI MOTORS през 2017 г., автомобилът се отличава със стилна форма на купето и динамична мощност, олицетворяваща същността на автомобилите Mitsubishi. Редизайнът издига динамиката на SUV на ново ниво, като същевременно постига грациозна, плавна форма. За първи път компанията представя нов плъг-ин хибриден (PHEV) вариант, който включва 4WD система с два електрически мотора от OUTLANDER PHEV, най-продаваният PHEV в света.

Отличителен дизайн, който вдъхновява водачите да бъдат по-активни.

Разработено по дизайнерската концепция Daring Grace, издълженото купе и промененият дизайн отпред и отзад създават елегантен и шикозен външен вид с подобрена SUV динамика както отпред, така и отзад.

Предницата приема еволюирала версия на Dynamic Shield, изразяваща мощното представяне на SUV със сигурност за защита на пътниците на борда. Обновеното му оформлението на светлините допълва предния дизайн с остър, спортен вид. Предна и задна подброни допринасят за мощното SUV излъчване. Елегантната, но спортна форма продължава и отзад. Дизайнерите са подменили двойното задно стъкло от предишния модел с единично стъкло за елегантен стил и грациозна форма, като в същото време се предоставя по-ясна видимост назад. Емблематичните триизмерни задни светлини на Eclipse Cross са поставени на по-високо място за отличителен външен вид, който също така да се вижда лесно на пътя. Броните и страничните панели оставят впечатление за здравина и солидност.

Вътре в купето, високите нива на оборудване получават нов черен интериор със седалки, изработени от комбинация от релефни велурени материали и синтетична кожа, докато опцията на производителя за кожени седалки вече се предлага в светло сиво в допълнение към конвенционалните черни. Облицовките на вратите също се съчетават с цвета на седалките за висококачествено, спортно вътрешно пространство

Снимка


Запазената марка на MMC, серията с висока яркост Diamond Color предлага две цветови опции за цвета на корпуса - Red Diamond и новия White Diamond. Последният е като цветът, който излъчва едновременно белия блясък на перла и финия нюанс на метала, отразяващ енергична, но бляскава елегантност.

Насладете се на електрическото шофиране чрез PHEV технология


Eclipse Cross използва модифицирана двумоторна 4WD PHEV система от Outlander PHEV. Структурата ѝ се състои от един преден и един заден електрически мотор с висока мощност, задвижваща батерия с голям капацитет и 2,4-литров MIVEC двигател, позволяващ бързо, безшумно, но мощно ускорение, уникално за електрическите автомобили, заедно с пъргаво, но стабилно управление.

Задвижващата батерия е 13,8 kWh с изцяло електрически обхват до 55 км (WLTP), което позволява чисто електрическо шофиране през по-голямата част от ежедневните пътувания до работното място. Има три режима на шофиране: EV Mode, който задвижва автомобила с електрическите двигатели, използвайки захранване от задвижващата батерия, Series Hybrid Mode използва бензиновия двигател, за да генерира мощност за електрическите двигатели, които задвижват превозното средство, а Parallel Hybrid Mode използва бензиновия двигател за задвижване, асистиран от електрическите двигатели.

Снимка


Автоматичното превключване между тези режими в зависимост от условията на шофиране, позволява на водачите да усетят удоволствието от шофирането 220-волтовият контакт с 1 500W мощност, който се намира в купето, може да захранва електроника и уредите за отдих на открито и е надежден източник на електричество при аварийни ситуации.

Автомобилът може да служи и като акумулаторна батерия, която захранва цялото домакинство със запасената си енергия, като свързва устройство V2H към порта за бързо зареждане. Тъй като автомобилът може да генерира собствена мощност, той може да достави енергия на домакинството до 10 дни, когато е с напълно заредена батерия и пълен резервоар с гориво.

Управление на четири колела за шофиране с впечатляващо спокойствие


Висока устойчивост на купето и оптимизираното предно и задно окачване правят S-AWC (Super-All Wheel Control) още по-ефективен, което води до подобрена динамика и по-лесна управляемост, както и до по-удобно и по-тихо возене. PHEV моделът използва системата S-AWC на двудвигателния 4WD, който може свободно да разпределя движещата сила към предните и задните електрически двигатели без загуба на трансмисия. Използвайки характерната висока реакция, висока прецизност и висока степен на свобода на електрическите превозни средства, системата упражнява високо ниво на контрол на автомобила при шофиране, завиване и спиране. Инженерите също оптимизираха разпределението на теглото отпред и отзад на Eclipse Cross PHEV и понижиха центъра на тежестта, като позиционираха акумулаторната батерия с голям капацитет под центъра на пода.

Снимка


Това му даде още по-комфортно пътуване с превъзходна стабилност.

Моделът има системата S-AWC, която интегрира Active Yaw Control (AYC) за регулиране на спирачната сила между предните леви и десни колела за по-рязко завиване, както и антиблокираща спирачна система (ABS) и Active Stability Control (ASC) ) за регулиране на спирачната сила върху електронно контролирана 4WD основа, която разпределя оптимално въртящия момент между предните и задните колела. Интегрираният контрол на тези системи създава изключително стабилно поведение на автомобила. Заедно с оптимизирането на окачването, Eclipse Cross PHEV осигурява стабилно и прецизно управление в ежедневието и подобрено управление на хлъзгави пътища.

Водачът сам може да избира различни режими на шофиране в зависимост от пътните условия и условията на шофиране. Нормален режим (Normal Mode) осигурява подходящо управление и стабилност за широк спектър от условия за шофиране. Режимът за сняг (Snow Mode) поддържа стабилното движение на автомобила по-хлъзгави настилки като заснежени пътища например. Режимът на чакъл (Gravel Mode) генерира превъзходно управление на пътя и стабилност при лоши настилки. PHEV моделът има и режим Tarmac, който осигурява още по-високо сцепление при завиване и стабилност главно на сухи, павирани пътища, за да могат водачите да почувстват радостта от шофирането с допълнително спокойствие.

Особености на оборудването

Специално проектирана от Mitsubishi Motors Mitsubishi Power Sound System (MPSS) за Eclipse Cross PHEV включва осем първокласни тонколони, акустично настроени и позиционирани специално за формата на автомобила. Изработени са от материал със стъклени нишки, алуминий и карбон, за да осигурят най-високо качество на звука.

Новата навигационна система предлага удобни функции, включително навигация по маршрут чрез вградени карти и съвместимост с информация за трафика на VICS. Apple CarPlay - по-интелигентният и безопасен начин за използване на вашия iPhone, докато шофирате, е стандартен за всички модели. Android Auto™ - по-лесен начин за използване на приложения от вашия Android телефон, докато сте в движение, е наличен и при всички модели. Екранът на дисплея също е увеличен до 8 инча, което прави работата с него по-лесна и по-ясна.

Нива на оборудване и цени

Eclipse Cross PHEV се предлага в България на цени от 79 990 лв., като до края на юни вносителят предоставя и хибриден бонус в размер до 8 000 лв. В стартовата цена е включено много богато серийно оборудване:

S-AWC – задвижване на четирите колела с електронно управление
FCM – система за ограничаване на опастността от удар, с функция за разпознаване на пешеходци
LDW – система за предупреждение при напускане на пътната лента
AHB – автоматично превключване на къси/дълги светлини • Двузонален автоматичен климатик
KOS – система за достъп и запалване без ключ
SDA 2 – информационно-развлекателна система с Android Auto и Apple Car Play
18’’ алуминиеви джанти
Други