Машината носи името Caviar Model Excellence 24K, като ще излезе в ограничен тираж от 99 бройки и ще струва 299 999 долара, предава Automedia.

По принцип, фирмата Caviar може да бъде определена като производител на бижута. Марката се появи през 2011 година, като започна да прави специално украсени със злато и скъпоценни камъни смартфони iPhone. Сега тя разширява сферата си на дейност, като включва доработката на игрови конзоли и дори на маратонки.

Именно тази компания предлага на пазара маратонки, посветени на плановете на Илон Мъск за покоряване на Марс. За тяхното оформление да използвани частици от Марс и Луната, за които се предполага, че са пристигнали на Земята с метеорити.

Въпреки, че е регистриран в Русия, брандът Caviar се позиционира като международен, тъй като има подразделения във Великобритания, Южна Корея и Канада, като клиентите му надвишават 10 000 човека от над 150 държави.

Що се касае до представения автомобил, той се отличава от стандартната Tesla Model S Plaid по златото, използвана както в екстериора, така и в салона. То е от най-висока проба - 999, като обичайно не се използва, тъй като е много крехко и лесно се уврежда.

В случая с Caviar Model Excellence 24K става дума не за детайли от злато, а за позлатяване, което е направено по технологията Double Electroplated. В случая дебелината на златото е 7 микрона.