Mercedes-Benz ще отбележи 100-годишнината на марката Maybach, като най-вероятно това ще бъде отбелязано с представяне на най-луксозна версия на S-Class.
Поне така излиза от съобщението на медиите, на което показаният автомобил носи лого V12.

Това, че новият Maybach S-Class (кодово име Z223) ще получи 12-цилиндров мотор не е новина и дори беше официално потвърдено от представители на Mercedes-Benz. Засега компанията държи в тайна характеристиките на мотора, но се очаква флагманът на марката да получи познатия V12 двигател с обем 6,0 литра. Лимузината ще получи обозначение S650 или S680, което означава, че нейният мотор ще развива над 600 к.с.

Мощността на двигателя вече няма да се предава на задните колела, а към системата за задвижване на четирите колела 4Matic. Подобна технология се появява за първия път при луксозния модел. И тъй като версията AMG S65 беше заменена от S73е с V8 хибриден агрегат, това означава, че че Maybach S650 ще бъде единствената версия на S-Class, която предлага V12 двигател.

Новата флагманска S-Class ще трябва да се противопостави на Bentley Flying Spur W12 и Rolls-Royce Ghost. Твърди се, че Audi работи върху версия A8 Horch, задвижвана от W12, която ще се появи при фейслифта на лимузината. BMW също предлага версия с 12-цилиндров мотор на 7-Series - M760i.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Mercedes-Benz


Нови автомобили