Компанията Hyundai публикува кратко видео, посветено на бъдещия пикап Santa Cruz. Според представител на марката, компактният товарен модел не бива да бъде определян като пикап в смисъла на думата, която сме свикнали да използваме, предава Automedia.

В случая става дума за маркетингов ход от страна на корейския производител, защото Santa Cruz си е класически пикап, макар и в компактни размери. От Hyundai обаче са категорични, че са искали да направят автомобил за "търсачите на приключения в града, които да се отправят извън неговите предели, за да открият нови усещания".

Във видеото дизайнерите на Hyundai подчертават, че Santa Cruz не е традиционен пикап на рама, каквито са Toyota Tacoma и Nissan Frontier. Екстериорът на компактния товарен автомобил по-скоро напомня този на кросоувъра Tucson, който има същите решетка на радиатора и оптика.

От корейската компания допълват, че бъдещият модел ще получи гама от мощни двигатели, но не уточняват какви ще бъдат те. Според слуховете сред тях ще попадне 6-цилиндров турбодизел, както и система за задвижване на четирите колела.

Новият Hyundai Santa Cruz ще се предлага на първо време в Северна Америка, като ще се сглобява в завода в Алабама. Премиерата на модела е насрочена за 15 април.