От компанията разкриват, че новият кросоувър предлага подобрено вътрешно пространство в сравнение със със своя предшественик.

В Honda са си поставили за цел да електрифицират всичките си европейски модели до 2022 година. Затова от гамата отпадат чистите бензинови и дизелови двигатели, на които разчиташе предишното HR-V. Неговият наследник ще се предлага единствено с бензиново-електрическа хибридна система, която обещава "изключителна" ефективност.

От компанията не разкриват техническите характеристики на модела, но се очаква в основата на задвижващата система да бъде или 1,5-литровия турбомотор от Jazz Hybrid, или 2,0-литровият двигател от по-големия CR-V Hybrid.

От снимките става ясно, че дизайнът на третото поколение е сериозно променен в сравнение с предишното HR-V. Според Honda, това олицетворява "изчистената и модерна дизайнерска философия, наблюдавана и при другите нови модели на марката".

Новото HR-V ще запази централното разположение на резервоара за гориво, за да може да предложи максимално вътрешно пространство. В него четирима възрастни ще пътуват в "максимален комфорт", като място за краката и раменете е значително увеличено.

Интериорът е преработен именно с цел да се увеличи усещането за простор, като арматурното табло е опростено и намалено на размери. В кросоувъра дебютира и нова система да комфорт, която насочва въздушния поток по страничните прозорци, а не директно към пасажерите.

Официалната премиера на европейската Honda HR-V ще се състои в близките месеци, като тогава ще станат ясни техническите характеристики, оборудването и цените на кросоувъра.