Например, известно е, че това е първия модел на новата платформа за електромобили MEA (Modular Electric Architecture), благодарение на която пространството в салона ще е по-голямо отколкото при новата S-Class.

Сега изданието Autoreview публикува нови подробности за електромобила, както и негови снимки. Въпреки камуфлажа, ясно се вижда, че EQS ще бъде лифтбек, а не седан. Моделът носи заводския индекс W297, а като размери той ще отстъпва съвсем малко на новата S-Class. Дължината му ще бъде 5100 мм (със 70 мм по-малко), но в същото време височината ще е с 8 мм повече.

На старта на продажбите гамата на модела ще се състои от 4 модификации, като всички те ще получат задвижване на четирите колела. Базовият Mercedes-Benz EQS 450 ще развива 348 к.с. и ще има пробег от 440 км. При него цената ще е над 80 000 щатски долара.

Версията EQS 450+ се отличава с по-голям акумулатор и с мощност от 456 к.с., като при нея пробегът ще е около 550 км, а цената - 99 000 долара. Над този вариант ще се разположи Mercedes-Benz EQS 580 с мотори с мощност 516 к.с. и пробег от 500 км.

На върха на гамата ще бъде модификацията, подготвена от спортното подразделение AMG. Тази версия ще развива 630 к.с., като нейният пробег все още не е известен. Цената също не се знае, но се очаква тя да е над 150 000 долара.

Официалната премиера на модела ще се състои до края на първото полугодие, като подготовката за производство вече е на финалната права. То ще се осъществява в същия този завод Factory 56 в Зинделфинген, където се сглобява и новата S-Class.