Той всъщност представлява купеобразна версия на T-Cross, който от 2 години се продава на Стария континент, предава Automedia.

Стартът на продажбите на VW Nivus е планиран за четвъртото тримесечие на годината, като веднага след него ще излезе и фейслифт на по-големия SUV на германската марка - T-Roc. В основата на крос-купето е платформата MQB A0, на която е изграден и насоченият за пазара в Индия - VW Tigun.

Вижте как изглежда моделът >> >> >>


Във Volkswagen са направили някои промени по Nivus, за да може той да отговаря на европейските изисквания. От Волфсбург подчертават, че кросоувърът е предназначен за развиващите се пазари в Източна Европа и все още няма решение дали ще се предлага във водещите държави от ЕС.

В оборудването на представени вече Nivus за Южна Америка влиза нова информационно-развлекателна система, разработена в Бразилия. Тя се казва Volks Play, като разчита на 10-инчов екран с висока разделителна спобност с технологии, подобни на тези в европейските модели на VW, включително App Store с повишена функционалност и вграден Wi-Fi.

Повечето детайли на кросоувъра са проектирани да издържат на тежките условия в Южна Америка - обилни дъждове и лоши пътища, като във Volkswagen смятат да тестват електрическата система, за да разберат дали тя може да работи 10 години.

Моделът е оборудван също с адаптивен круиз контрол, функция за аварийно спиране, безключов достъп, 6 въздушни възглавници, детектор за следене състоянието на шофьора и цифров приборен панел.

В Бразилия Nivus се предлага само с един двигател - 1,0-литров с турбо, развиващ 130 к.с. Версията за Европа със сигурност ще е различна, като предстои да се разберат както моторите, така и цените на модела.