От този месец легендарният модел ще се предлага на Стария континент единствено с 5,0-литров атмосферен V8, предава Automedia.

Решението изглежда напълно нелогично на фона на въвеждането на още по-строги екологични стандарти, но то се дължи на липсата на интерес към най-слабата версия на модела. Според британското издание Autocar, само 15% от клиентите избират 2,3-литров мотор.

В същото време повечето купувачи са склонни да платят с 1/3 повече, но да получат атмосферен V8 за автомобила си. Затова и подразделението Ford of Europe е решило да се откаже от предлагането на по-слабата и по-екологична модификацията. Така на Стария континент Mustang вече може да бъде купен или във версията GT с 449 к.с. или в Mach 1 5.0 със същия агрегат, който е форсиран до 460 к.с.

От европейския филиал на Ford допълниха, че това решение няма да се отрази на продажбите на 2,3-литровия вариант в Северна Америка. Оказва се, че версията с най-малкия мотор е и доста търсена в САЩ и Канада, като за 2020 година от нея в двете държави са продадени над 230 000 бройки.