Това е напълно логично, тъй като манията по SUV-моделите в Европа продължава да се разраства, а Франция е една от страните, където те имат най-голям пазарен дял за миналата година - 41%, предава Automedia.

Така Renault Arkana пристига във Франция с ограничена, но добре насочена оферта. Моделът няма да има дизелов вариант, а ще се предлага с хибридно задвижване, което е същото като на Renault Clio E-Tech. Това не е plug-in (зареждащ се), а обикновен хибрид, като мощността на системата е 145 к.с. (с 5 повече от Clio E-Tech). Тази модификация ще е достъпна в 3 нива на оборудване - Zen, Intens и RS Line, като цените им са съответно 31 200, 33 600 и 36 200 евро.

Ще се предлага и версия с 1,3-литровия бензинов двигател TCe с 4 цилиндъра, за която са достъпни същите 3 нива на оборудване. А цените са малко по-ниски от тези на хибрида - 29 700, 32 100 и 34 700 евро. На по-късен етап ще се появи и още един бензинов двигател, развиващ 160 к.с.

Най-ниското ниво на оборудване - Zen, включва асистент за паркиране, камера за заден ход, система за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци, система за поддържане на лентата, функция за разпознаване на пътните знаци, круиз-контрол, 7-инчов дисплей, автоматичен климатик, LED-фарове, 17-инчови джанти и др..

При Intens се добавят система за следене на слепите зони, адаптивен круиз-контрол, асистент за излизане от паркинг, селектор за режим на шофиране Multi-Sense, индукционно зарядно устройство за смартфон, 10,2-инчов цифров приборен панел, навигация с 9,3-инчов сензорен екран, 18-инчови джанти и др.

Топ-версията - RS Line, на свой ред получава система за откриване на странични препятствия, отопляеми предни седалки, кожена тапицерия, алуминиеви педали, джанти RS и др.