Това се отнася за 5 модела, представени на вътрешния пазар - кросоувърите Tiggo 8, Tiggo 7, Tiggo 5x и Tiggo 3x ), както и седана Arrizo 5, предава Automedia.

Доживотна гаранция ще получават и всички бъдещи модели на Chery, оборудвани с двигатели на марката. Въпреки, че нейното обявяване е в края на февруари, тя ще се отнася за всички автомобили, купени след 1 януари 2021 година. Гаранцията засега важи само за колите, продадени на вътрешния пазар.

До момента Chery е произвела около 8,8 млн. мотора, като най-популярен от тях е 1.6 TGDI (на снимката долу), който се поставя на повечето модели на марката. До края на годината компанията подготвя старт на производството на двигателите 1.5TGDI и 2.0TGDI, както и на хибридния силов агрегат DHT Hybrid.

От компанията уточниха, че за автомобилите на пазарите извън Китай засега все още важи 3-годишната гаранция на двигателите (или 100 000 км пробег). За други основни компоненти Chery дава 5 години (или 150 000 км пробег). Единствено за пазара в Русия, където марката е много силно представена, гаранцията на мотора 5 години, като пробегът може да достигне милион километра.