Модификацията SportLine предлага по-ниско окачване със спортни настройки, 20-или 21-инчови колела и приятни черни детайли за екстериора и интериора на електрическия SUV, предава Automedia.

Отличителни детайли във външния вид на новата версия са лъскавите черни покрития около челната решетка, на предната и задната брони, капачките на огледалата, рамките на прозорците, задния спойлер и около емблемите. Шасито на електромобила е свалено с 15 мм отпред и 10 отзад, за по-нисък център на тежестта и по-добро управление.

Skoda Enyaq iV SportLine ще се предлага стандартно с матрични LED светлини и джанти със специфичен дизайн. В салона, акцент са спортните седалки за водача и предния пасажер, които имат допълнителни подпори, а налице е и спортен мултифункционален волан с три "спици" и облицовка от синтетична кожа.

Клиентите ще могат да избират един от трите варианта за задвижване на спортната версия. Базова ще е версията ENYAQ iV 60 с електромотор, задвижващ задните колела, който постига максимална мощност от 180 к.с. (132 kW) и въртящ момент от 310 Нм. Батерията е с капацитет 62 kWh (от които 58 - използваеми), като пробегът с едно зареждане е над 400 км.

По-мощната версия Enyaq iV SportLine 80 също предлага задно задвижване, като мощността тук е 150 kW (204 к.с.), а 82-киловатчасовата батерия (с използваеми 77 kWh) осигурява пробег от над 520 км според цикъла WLTP. Със същата батерия е и версията iV 80x, която разполага с два електромотора и сумарна мощност от 195 kW (265 к.с.).

Версията с 4х4 задвижване разполага с въртящ момент от 425 Нм, а пробегът с едно зареждане при нея е 500 километра с едно зареждане. Този вариант, обаче, ще е наличен на по-късен етап тази година. Тогава ще има и повече информация за цените на новите модификации.