Стана ясно, че новият графичен процесор, с който ще са оборудвани последните модификации на електромобилите Tesla Model S и Model X, ще разполага с процесорна мощност от 10 терафлопа. Това е приблизително мощността на новата конзола на Sony PlayStation 5, където тази цифра е 10.3.

Последните електромобили на Tesla определено ще са подходящи за тези, желаещи да играят в колата си, тъй като и двата модела ще имат 17-инчов cinematic дисплей с резолюция до 2200 × 1300. Над тази възможност акцентът попада и в рекламната кампания на електромобилите, дело на компанията на Илън Мъск. В разпространените снимки се вижда как на основния екран на модела се появява The Witcher 3.

Въпрос на допълнително уточнение е обаче как точно ще става интегрирането на въпросните игри. Какъв тип ще са те и как ще се инсталират остава подробност, но е сигурно, че Tesla ще предлага възможност за сериозен гейминг. Играта по време на шофиране няма да е проблем в автономните електромобили на Tesla. И в момента водачите на тези модели имат възможност за разнообразни забавления и други дейности по време на път заради вградения автопилот.