Тогава трябваше да станат ясни и характеристиките на модела, но неизвестни лица публикуваха в интернет един от слайдовете на вътрешна презентация на автомобила, предава Automedia.

Достоверността на изображението е под въпрос, още повече, че машината на нея има някои различни детайла като броните, например, които се отличават от тези на показания по-рано прототип. Напълно възможно е, това да е версия за някой определен пазар - като европейския, например.

Според информацията на слайда, пробегът на Ioniq 5 с едно зареждане ще бъде до 510 км, което е по-малко в сравнение с обявените по-рано 580 км. Посочената мощност на кросоувъра е 310 к.с., докато досега се говореше за 302 к.с.

На изображението също така се споменават 12,3-инчов екран и проекционен дисплей с функция за допълнена реалност и диагонал 44 инча (това означа цялото предно стъкло). Освен това, електромобилът ще получи система за бързо зареждане с мощност 232 кВт, благодарение на която до 80% от батериите ще се пълнят за 18 минути.