Презентацията му се състоя онлайн с помощта на стриминг-сервиза Twitch, като идеята е да се покаже, че моделът разполага с голям брой нови технологии и е ориентиран към по-младото поколение, предава Automedia.

Изненади във външния вид липсват, след като на няколко пъти автомобилът беше заснет по време на тестове, макар и покрит с камуфлаж. В Honda определят положения труд като "тотален редизайн с по-спортен и внимателно обмислен стил", но не разкриват никакви подробности, а се ограничават с общи думи.

Вижте как изглежда моделът >> >> >>


Все пак стана ясно, че новият Civic е получи по-здрава каросерия, като това подобрява и характеристиките на модела, както и по-добра защита на пътниците в салона в случай на сблъсък с пешеходци. От компанията анонсират и по-мощни, но по-икономични силови агрегати, а също така спортни настройки на шасито и огромен брой нови технологи, които за първи път ще бъдат използвани при модела.

Сред тях са изцяло цифров приборен панел, нова мултимедийна система с 9-инчов тъч-скрийн, разширен пакет от системи за безопасност и асистенти на водача Honda Sensing, а също така и подобрени въздушни възглавници.

Трябва да се уточни, че показаният автомобил все още не е серийният вариант, а само прототип. Позовавайки се на традициите на Honda, може да се очаква, че разликите с машината, която ще се появи на пазара, ще бъдат минимални.

В компанията планират да започнат със седана, който ще излезе в продажба през пролетта на 2021 година. След - през 2022 година, ще се появи и хечбекът, чието производство ще бъде преместено от Великобритания в САЩ. Купето отпада от гамата на модела заради слабото търсене, но спортните модификации - Si и Type R, със сигурност остават.