Донкерволке се присъединява отново към компанията като изпълнителен вицепрезидент на нова позиция като Главен креативен директор, предава Automedia.

На новата си позиция Люк Донкерволке ще бъде базиран в Техническия център на Hyundai Motor в Рюселсхайм, Германия, като ще отговаря и за комуникациите на дизайнерския департамент на Hyundai Group.

Очаква се дизайнерът да наблегне на развитието на марката Genesis, както и да отговаря за новата подмарка Ioniq EV и бъдещите водородни автомобили на корейците.

Също така, белгиецът ще участва в разработването на нови концептуални автомобили. Начело на дизайнерския департамент за Hyundai Genesis остава СангЮп Лий, а главен дизайнер на Kia продължава да бъде Карим Хабиб.

При досегашната си работа за Hyundai от 2016 година до тази пролет, Донкерволке е отговорен за дизайна на няколко нови автомобила, сред които актуалните Genesis G80, G90 и GV80, Hyundai Tucson и концепциите Hyundai Prophecy и Genesis Essentia.

Преди да постъпи при корейците, белгийският талант беше шеф дизайнер на Lamborghini, Seat и Bentley във Volkswagen Group. Сред създадените от него автомобили са Lamborghini Diablo VT, Murcielago и Gallardo, Audi A4 Avant, състезателният Audi R8 Le Mans и Audi A2. Той създава дизайна също и на Bentley Flying Spur и EXP 10 Speed 6.