Жертва на глобалната икономика, която се срина по онова време, и нарастващите екологични опасения, марката Hummer беше спряна от съществуване през 2010 г. Сега, едно десетилетие по-късно, Hummer се завръща под изцяло нова форма, предава Autoclub.

GMC показа Hummer, който ще се продава в САЩ от следващата година, който има формата на пикап и разполага с изцяло електрическо задвижване. От марката описват творението си като първия супер електрически пикап в света.

Визуално, машината предлага доста препратки към своите предшественици, като това е особено видимо в предната част. Всеки детайл е сериозно модернизиран, като впечатление отпред прави изцяло LED осветената маска.

Вижте как изглежда моделът >> >> >>


Задвижването, поне в първоначалната версия, ще се осигурява от три електромотора, които генерират обща мощност от 1000 к.с. Въртящият момент според производителя ще бъде 15 592 Нм, но това е показание на колелата, което се мултиплицира от силовото предаване. Най-вероятно, според американски медии, въртящият момент от самото електрическо задвижване е около 1000 Нм.

Пробегът? От GMC очакват поне 550 километра с едно зареждане на батериите, което пък от своя страна може да стане посредством 800-волтовата бърза зарядна система на пикапа. Обещава се възстановяване на енергия за 160 км в рамките на около 10 минути.

От фирмата обещават ускорение от място до 60 мили в час (96 км/ч) за три секунди, което значи, че кота 100 км/ч ще се достига за малко над три секунди.

Когато продажбите на новия Hummer започнат през есента на 2021 година, клиентите ще трябва да платят поне 112 595 долара за First Edition модела, който ще е единствения в продажба по това време. Една година по-късно на пазара ще бъде пуснат и по-евтин модел, който ще има цена от 99 995 долара, а от пролетта на 2023 ще се появи и още по-достъпна версия с цена 89 995 долара.