Представеният през 2015 година Bugatti Vision Gran Turismo често е наричан "еднорогът на суперколите". Той е прототип, създаден от марката по повод видеоиграта Gran Turismo в един-единствен екземпляр, като е напълно функционален автомобил и в момента се намира в колекцията на американски бизнесмен, предава Automedia.

Е, Bugatti Vision Gran Turismo вече не е в единствен екземпляр. Добре де, става въпрос за реплика на супермашината, но съгласете се, че е доста като "истинска". И направата й е отнела на създателя над три месеца.

Вманиаченият фен на Bugatti е автомобилен механик, на име Джак. В социалните мрежи се подвизава като Mechanic Jack и често пуска клипчета с интересни ремонти на също така интересни машини. Джак и екипът му са произвели атрактивната реплика в сервиза си, който очевидно се намира в някоя азиатска държава.

Проектът буквално започва от нулата, като първоначално е изградена пространствената тръбна рама. В задната й част е монтиран V8 двигател, а всичко е направено изцяло на ръка. За разлика от оригиналния Vision Gran Turismo, репликата няма карбоново купе - използвани са метални листове, заварени един за друг. Но пък за гаражна творба, всичко се е получило повече от прекрасно.

"Когато бях дете, мечтаех да построя спортна кола на Bugatti" заявява Джак. "И настъпи време да реализирам мечтата си". Е, справил се е... Дори и двутоналната синя боята на репликата е като истинската. Вижте цели процес в това атрактивно видео: