По същество Dacia Spring е „близък роднина“ на Renault K-ZE, който се продава само на китайския пазар.

Екстериорът е доста модерен, с агресивни и тънки LED фарове. Пътният просвет също е доста голям, като колата определено изглежда съобразена с балканските пътища.

Интериорът е комфортен и разполага с дигитално табло и 7-инчов дисплей за инфотейнмънт системата.

Мощността на електродвигателя е 45 к.с. и 31 к.с. в еко-режим, въртящият момент е 125 Нм, а батерията е с капацитет от 26,8 kWh.

Максималният пробег на румънския електромобил е 225 км., като в еко-режим Dacia Spring ще може да развива максимум 100 км/ч. Ако се кара така, то максималният пробег нараства с 10%. Що се отнася до максималната скорост на автомобила – тя е 125 км/ч.

На мощните зарядни станции колата ще се зарежда до 80% за около 45 минути, а за пълно зареждане в домашни условия ще са необходими 14 часа.

Първите доставки ще започнат в началото на 2021 година. Spring ще получи производствена гаранция от 3 години или 100 000 км., а за батерията гаранцията е 8 години или 120 000 км.

Началната цена от 22 000 лева ще превърне румънския електромобил в доста изгодно предложение за „баничарка“ или малка транспортна кола. Пробегът от 200 км ще се прави за ден в града, след което колата ще се зарежда през вечерта. Разходите за смяна масло и зареждане с гориво ще останат в миналото, а колата ще е евтина за поддръжка.