Един от най-интригуващите анонси е, че американската компания работи върху евтин електромобил – за 25 000 долара, предава technews.bg.

Слуховете за народна Tesla циркулират отдавна, но бяха свързани главно с китайския пазар. Местният завод на компанията набира скорост, продажбите растат и разширяването на гамата с ценово-достъпен модел за не особено богатия азиатски регион изглежда логична стъпка.

Но съдейки по снощното изявление на Илон Мъск, евтината Tesla ще се продава на световния пазар. Най-малкото в Китай и САЩ.

"Tesla ще пусне конкурентно електрическо превозно средство за 25 000 долара, което също така ще бъде напълно автономно", заяви Илон Мъск, цитиран от Electrek.

На екрана зад него, под виртуален бял воал, бе самата новост. Екстериорът може да се гадае, но съдейки по пропорциите, ще видим нещо като миниатюрно копие на Model 3.

Тоест, не може да се очаква кросоувър за тези пари, а лифтбек модел. Не е ясно дали задвижването ще е на четирите колела, но ако Tesla планира подобна опция, тя със сигурност ще надхвърли декларираните 25 000 долара.

Какво още се знае за тази електрическа кола, освен факта, че ще има пълен автопилот? Единствено, че пробегът й ще бъде не по-малък от 320 км. По-рано Илон Мъск коментира, че електрическа кола с по-малка автономност е безсмислена.

Tesla планира да пусне своя най-достъпен електромобил през 2023 година. Дотогава компанията трябва да разшири производствения си капацитет и да организира производството на собствени акумулаторни клетки с повишена енергийна плътност.