Моделът Enyaq iV ще се появи по време на специална церемония в Прага на 1 септември, предава Autoclub.

Новите изображения показват екстериора на машината и се фокусират върху осветителните тела. Отпред те ще ползват матрична LED технология, а отзад чиста LED система.

Вижте изображенията >> >> >>


Чехите обещават, че пространството в интериора ще е доста просторно, а подът ще бъде изцяло равен. Това трябва да осигурени повече място за возещите се на втория ред седалки. Багажникът ще бъде над 500 литра.

По предварителни данни, клиентите ще могат да избират от няколко версии на Enyaq iV спрямо тяхната батерия и максимална мощност. Най-евтин ще бъде моделът с 55-кВтч батерия за пробег с едно зареждане от 340 км и задвижване само на задните колела.

Най-мощната версия пък ще има задвижване на четирите колела и мощност от 302 к.с. Този автомобил дори ще носи индекса RS и ще може да ускорява от място до 100 км/ч за малко над 6 секунди. Тук пробегът с едно зареждане ще бъде по-малък.

Производството на модела Enyaq ще започне от края на тази година в Млада Болеслав. Продажбите и първите доставки са планирани за началото на следващата година.