Най-вероятно ще изчезне завинаги от гамата на компанията, съобщават медиите в скандинавската държава.

Моделът се появи на пазара през 2000 г., а през 2019 г. излезе третото му поколение. Представители на Volvo обаче твърдят, че производството на S60 ще бъде прекратено много скоро. Причината за това е тежкото положение на автомобилната индустрия заради пандемията от коронавирус, която създаде огромни проблеми с доставките на оборудване от външни компании.

На фона на тази картина Volvo S60 се превръща в доста нерентабилен модел, но все още не е определена крайната дата за спирането му. Важен факт и за евентуалното пенсиониране на луксозния автомобил е и потребителският интерес. Все повече клиенти се ориентират към кросоувърите и всъдеходите, докато седаните остават на заден план.

Любопитното е, че моделът продължава да се радва на интерес от страна на купувачите. Статистиката за първите 6 месеца на годината показва, че глобалните продажби на S60 са се увеличили, но това се отнася за по-малките пазари.

На двата най-големи пазара в света – Китай и САЩ, спадът е с 25%. Затова и в компанията ще изчакат още няколко месеца и ако интересът към седана не се възвърне, което е малко вероятно, той ще бъде пенсиониран.