В резултат на това цената на такива автомобили също скочи няколко пъти. Това обаче се отнася само за уникални образци в отлично състояние. Добър пример за това е Subaru Impreza 22B STi от 1998 г., който е обявен за продажба във Великобритания за 295 000 паунда (към 327 500 евро), предава Automedia.

Вижте как изглежда моделът >> >> >>


От този модел са произведени едва 426 бройки. Обявеният за продажба е имал досега само един собственик и рядко е бил каран, за което говори пробегът му от само 453 километра. Автомобилът е в перфектно състояние и с пълното си заводско оборудване. Салонът изглежда така, сякаш колата никога не е била използвана. Според продавача в салона дори все още мирише на автомобил, току-що купен от дилъра.

Въпросният Subaru Impreza 22B STi е снабден с 2.2-литров турбо двигател с ковани бутала и поръчкови всмукателни клапани. Той развива мощност от 280 коня и 363 Нм максимален въртящ момент. Според експерти обаче, че мощността на модела е по-голяма от обявената от собственика. Ако бъде продаден за въпросната сума, този автомобил ще се превърне в най-скъпото Subaru в историята.