Представената през 2017 г. X-Class се оказа прекалено нишов модел и през май тази година той беше пратен в историята. Основният проблем на модела беше свързан с имиджа му, който не подхожда на марката, тъй като автомобилът беше изграден на базата на Nissan Navara, предава Automedia.

Същото шаси използва и друг пикап - Nissan Frontier, който всъщност си представлява версия на Navara за пазара в Северна Америка. Сегашното поколение на модела излезе още през 2005 година и сега му предстои сериозно обновяване, при което инженерите на Nissan ще използват по-голяма част от разработките на германските си колеги, съобщава Autoblog.

Самата платформа на Nissan Navara беше сериозно променена в Щутгарт, за да може да осигури премиум-имидж на X-Class. Сега тя ще бъде в основата и на следващия Frontier, който обаче няма да бъде нова генерация на пикапа, а фейслифт. Моделът ще запази структурата на каросерията и силовите агрегати, които наскоро бяха обновени от Nissan.

Очаква се, пикапът да получи промени в дизайна, както и нов интериор. Това ще позволи на Frontier по-успешно да се бори с конкурентите си в този клас Toyota Tacoma, Ford Ranger и Chevrolet Colorado. От Nissan вече пуснаха изображение на модела (на снимката най-горе), като той ще се появи през 2021 г. Тогава трябва да бъде обновен и глобалният модел Navara, като при него ще бъде използван същия принцип.