Електрическият кросоувър направи своята онлайн премиера тази нощ и се готви за старт на продажбите към средата на следващата година, предава Autoclub.

Вижте снимки >> >> >>


На разположение на клиентите ще бъдат две версии - с един или с два електромотора. Едномоторният вариант ще се задвижва от предните колела и ще има 215 конски сили, докато AWD машината ще има по един електромотор на всяка ос и мощност от 389 к.с.

В най-мощната си конфигурация Ariya ще достига 100 км/ч от място за 5.1 секунди и ще има максимална скорост на движение от 200 км/ч.

Клиентите може би се интересуват повече от пробега с едно зареждане на батерията. По прогнози на Nissan, той ще достига около 480 километра, но това все още не са официално сертифицирани числа. Моделът ще се продава с две различни по големина батерии - 90 кВтч и 60 кВтч.

Продажбите на Ariya ще стартират от втората половина на следващата година първо в Япония. Скоро след това моделът трябва да стъпи и на американския пазар, а финално решение за Европа все още не е взето.