До последния момент неговите организатори се опитваха да се вместят в обявените дати, но под натиска на власите в Швейцария бяха принудени да го отменят няколко дни преди старта. Оказва се, че нежеланието на промоутъра да отложи салона не е случайн, предава Automedia.

В интервю за вестник La Tribune de Geneve, директорът на изложението Сандро Мескито разкри незавидното финансово положение на компания-организатор Palexpo SA. Според него, нещата отиват към катастрофа и ако бързо не се променят, компанията ще обяви фалит.

"Изправени сме пред опасност от ликвидиране на бизнеса. Ако не успеем да намерим решение, то ще ни се наложи да продадем всичките си активи", коментира Мескито.

Преди месец компанията Palexpo отхвърли предложение за кредит от 16,8 млн. швейцарски франка, което получи от влатите в кантона Женева, тъй като то противоречи на устава на 100-годишната история на фонда. Така едно от най-старите автомобилни изложения в света (първото е през 1905 г.) е на път да прекрати съществуването си.

"Все още се надявам, че ще се намерят частни инвеститори, както и че властите ще променят условията си по кредита. Надеждата умира последна", каза още Мескито.