Производителят на автомобили поверява управлението на бизнеса си у нас на София Франс Ауто, която ще бъде партньор-вносител в страната, предава technews.bg.

Договорът между двете компании вече е подписан. След приключване на сделката, София Франс Ауто ще стане официален вносител на Opel за България. Кога ще се случи това зависи изцяло от одобрението на държавните регулаторни органи, уточниха от Opel.

Настоящите служители на Opel също ще бъдат прехвърлени в новата компания, съгласно действащото законодателство, най-късно до момента на финализиране на сделката.

Това е поредното решение в съответствие с целите на нашия стратегически план PACE!, който ще направи бизнеса ни в редица европейски страни по-гъвкав, ефективен и конкурентен”, коментира Ксавие Дюшмен, управляващ директор „Продажби, следпродажбено обслужване и маркетинг” на Opel/Vauxhall.

София Франс Ауто е официален вносител на Peugeot от 27 години, като през този период компанията е продала близо 56 000 нови автомобила с марките Peugeot и DS в България.

През 2019 година Opel продаде над 1000 автомобила на нашия пазар. С новата организационна структура германската марка, която е собственост на Groupe PSA от 2017 г., иска да постигне устойчив ръст в страната през следващите години.