Футуристичният и нестандартен вид на Tesla Cybertruck се оказа доста харесван - от модела вече са поръчани 650 000 бройки
След като започна да приема поръчки за първия си пикап - Cybertruck, компанията Tesla първоначално съобщава статистически данни за интереса към модела, но след това изведнъж прекрати тази практика. Повечето експерти обаче са на мнение, че при старта на продажбите през 2021 г. производителят ще е получи 1 млн. поръчки за пикапа, съобщава агенция Wedbush Securities, предава Automedia.

Вижте как изглежда Tesla Cybertruck >> >> >>


Според експерта на Wedbush Securities - Дан Айвс, до момента техният брой е над 650 000. Предположението си специалистът прави след анализ на различни групи фенове на електромобилите и на машините на Tesla по цял свят. Интересът към пикапа е толкова голям, че Tesla ще строи втори завод в САЩ - Cybertruck Gigafactory, където ще се произвежда и новият кросоуър Model Y.

Компанията на Илон Мъст вече е намерила и място за предприятието. Това е участък до град Остин в щата Тексас, който вече е закупен от Tesla, като са платени 5 млн. долара. Новият завод трябва да започне работа до няколко месеца, но производството на пикапа ще стартира едва в края на 2021 г.

От Tesla също така обявиха, че въвеждат ограничен срок от 12 месеца за повторно придобиване на Model Y, ако клиентът върне закупена по-рано екземпляр. При това причината за връщането на кросоувъра няма да има никакво значение, дори да става дума за заводски брак, съобщава Auto Motor und Sport.

Тези мерки се взимат заради огромния интерес към Model Y. Недоволният клиент няма да може да смени електромобила си, а просто ще му бъдат върнати парите. Ако компанията заподозре някаква измама в случая, то собственикът на кросоувъра ще получи забрана за закупуване на всеки един модел на марката за 1 година.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Tesla


Нови автомобили