MadeinRussia.de, дистрибуторът на марката LADA за Германия, получи партида нови 4х4, както е известен моделът Niva в Западна Европа. Това стана в началото на юни, след като "АвтоВАЗ" обяви прекратяването на доставката на автомобилите си за Европа, пише Russia Beyond.

Явно това е последната пратка от руските SUV или колите са били доставени на дилъра от независими вносители, пише сайтът motor.ru.

Доскоро автомобилите LADA официално се продаваха в пет европейски страни: Германия, Австрия, България, Литва и Унгария. В чужбина доставяха не само 4x4 SUV, които могат да бъдат закупени за 11 990 евро (937 000 рубли), но и седани и комби Vesta. През 2019 г. в Европа са продадени 5552 нови руски автомобила, което е с 4.26% повече в сравнение с 2018 година.

Що се отнася до 4x4, той е най-популярният модел LADA на европейския пазар. Миналата година дилърите продадоха 2900 екземпляра 4x4, което е най-добрият резултат за последните девет години.

Други 625 джипа европейците закупиха за четири месеца през 2020 г., а един от тях беше закупен от брата на Михаел Шумахер, Ралф Шумахер.

В България продажбите на LADA ще продължат.