Fiat Chrysler Automobiles обяви намерението си да направи пълна моделна гама от хечбек сегмента, която ще се базира на настоящото поколение на Fiat Tipo.
Твърди се дори, че нов хечбек вече се е качил на поточната линия в един от заводите на концерна. Компания му прави и пълноценен SUV, който да се конкурира с Nissan Qashqai и Skoda Karoq, предава Automedia.

По-рано ръководството на FCA обяви, че смята да реорганизира моделната си гама. Определящо място в този въпрос заема моделът Tipo. Ръководството на Fiat възлага специални надежди за разработването и производството на пълноценен SUV под своето лого. В момента Fiat няма такъв модел в този сегмент. Цялата реорганизация трябва да приключи до края на годината.

Шефът на компанията призна, че в средносрочен план е необходим подходящ всъдеход - може би част от разширеното семейство Tipo или директна замяна на модела. "От много години Fiat произвежда семейни автомобили, така че все още се ползваме с голямо довери от страна на клиентите", каза Оливие Франсоа. "Ето защо Tipo се справя добре. Това е много добра кола, но не е SUV". Очевидно е, че следващото поколение Tipo трябва да се премести в по-"подходящо пространство", тоест да се превърне в кросоувър", добави той. Франсоа вярва, че високите продажби на семейни SUV от марки, ориентирани към стойност, правят навлизането на Fiat на този пазар два пъти по-важно.

Ако стартът на това начинание се окаже неуспешно и моделът се сдобие с доста висока крайна цена - Fiat рискува да загуби огромни средства. От отделните точки си струва да се отбележи възможната поява на версия Tipo Cross за европейския пазар и за страните от бившата СССР. Тази модификация веднага ще стане конкурент на Dacia Sandero Stepway.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за FIAT


Нови автомобили