Твърди се дори, че нов хечбек вече се е качил на поточната линия в един от заводите на концерна. Компания му прави и пълноценен SUV, който да се конкурира с Nissan Qashqai и Skoda Karoq, предава Automedia.

По-рано ръководството на FCA обяви, че смята да реорганизира моделната си гама. Определящо място в този въпрос заема моделът Tipo. Ръководството на Fiat възлага специални надежди за разработването и производството на пълноценен SUV под своето лого. В момента Fiat няма такъв модел в този сегмент. Цялата реорганизация трябва да приключи до края на годината.

Шефът на компанията призна, че в средносрочен план е необходим подходящ всъдеход - може би част от разширеното семейство Tipo или директна замяна на модела. "От много години Fiat произвежда семейни автомобили, така че все още се ползваме с голямо довери от страна на клиентите", каза Оливие Франсоа. "Ето защо Tipo се справя добре. Това е много добра кола, но не е SUV". Очевидно е, че следващото поколение Tipo трябва да се премести в по-"подходящо пространство", тоест да се превърне в кросоувър", добави той. Франсоа вярва, че високите продажби на семейни SUV от марки, ориентирани към стойност, правят навлизането на Fiat на този пазар два пъти по-важно.

Ако стартът на това начинание се окаже неуспешно и моделът се сдобие с доста висока крайна цена - Fiat рискува да загуби огромни средства. От отделните точки си струва да се отбележи възможната поява на версия Tipo Cross за европейския пазар и за страните от бившата СССР. Тази модификация веднага ще стане конкурент на Dacia Sandero Stepway.